preloadingpreloadingpreloadingpreloadingpreloading

Säännöt

MOOTTORISAHAUKSEN SM–KILPAILUN JÄRJESTELYOHJEET

1. Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuksi moottorisahan mahdollisuudet puutaiteen tekemisessä.

2. SM-kilpailu toteutetaan yksi tai kaksipäiväisenä. Järjestäjä voi halutessaan järjestää erillisen pikasahauskilpailun, jossa kilpailuaika on 1 – 1,5 tuntia.

SM-kilpailuissa veistomateriaalina on n.1,5 – 2 m:n mittainen, mahdollisimman järeä pölkky. Pikasahauksessa veistäjät saavat valita käytettävissä olevista puista n. 0,5 – 1 metrin pölkyn.
Järjestäjät hankkivat veistomateriaalin. Veistäjät saavat käyttämänsä veistomateriaalin veloituksetta. Pölkyt arvotaan veistäjien kesken ennen SM-kilpailun alkua.
SM-kilpailussa sallittuja työvälineitä ovat ainoastaan moottorisahat.

Teosten pintakäsittelyä ei sallita. Esim. polttaminen on kielletty!
Veiston aikana veistäjät käyttävät omia moottorisahoja ja tarvittavia turvavarusteita.

3. Kilpailun järjestäjillä on tarvittaessa oikeus rajoittaa osanottajien määrää.

4. Kilpailijoiden ei tarvitse jättää ennakkoluonnoksia. Kilpailijoiden toivotaan kuitenkin ilmoittavan aiheensa järjestäjille ilmoittautumisen yhteydessä. 

5. Järjestäjä hankkii kilpailun palkinnot. Palkinnot voivat olla esinepalkintoja, lahjakortteja tai rahapalkintoja. SM sarjassa palkitaan I, II ja III sija sekä kaksi kunniamainintaa. Pikasahauksessa palkitaan kolme parasta veistosta. Palkintojen yhteisarvo tulee olla suhteessa tehtyjen töiden myyntihintoihin. SM statuksella palkitaan vain suomen kansalaiset. Kilpailun järjestäjä voi palkita ulkomaalaisia osallistujia kunniamaininnoilla, mikäli järjestäjä on kutsunut heitä tapahtumaan.

6. SM-kilpailussa on tuomaristo, jonka valitsee järjestävä taho yhdessä Puunveistäjät yhdistyksen kanssa. Pikasahauksessa voi olla tuomaristo tai yleisöäänestys. Tuomaristoon voidaan ottaa esim. lehdistön, järjestävän tahon, kunnan/kaupungin, yhteistyökumppanien ja taiteilijoiden edustajia. Tuomariston koko on vähintään 4 henkeä. Tuomaristo valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Tuomaristo tekee ensimmäisen arviointikierroksen itsenäisesti erikseen ja myöhemmin ryhmässä, mikäli siihen on tarvetta.

7. Järjestäjä vastaa veistäjien majoituksesta ja ruokailuista kilpailun aikana. Täysihoito on veistäjille veloitukseton. Mukana seuraavilta perheiltä/puolisoilta järjestäjä voi periä haluamansa kohtuullisen korvauksen.

8. Kukin kilpailija kilpailee omalla vastuullaan. Järjestäjä hoitaa tapahtumavakuutuksen.

9. Kilpailun järjestäjä ja Puunveistäjät yhdistys laativat sopimuksen kilpailun järjestelyistä. Puunveistäjät yhdistys valitsee vuosittaisen järjestäjä tahon, joka vastaa kilpailun kuluista ja toteutuksesta. Kilpailun arvostelussa käytetään Puunveistäjät yhdistyksen laatimia ohjeita ja kaavaketta.

 

Puunveistäjät ry 2019

Tuomariohjeet

Lataa tuomarointiohjeet tästä >>>

 


Powered by CMSimple |Login | Layout Kopio-Raksa 2015